Home Reizen van Jan en Carla

TALLIN (Estland) & RIGA (Letland)

30 april - 7 mei 2004

Dag 1 t/m 3: TALLIN
We gaan per vliegtuig naar Tallin en reizen daar verder per taxi naar ons hotel, dat net buiten het oude stadscentrum ligt. De oude stad is kleinschalig, met oude stadsmuren, verdedigingstorens, kerken waaronder ook russisch-orthodox en veel terrasjes. In het oude centrum is geen autoverkeer en het is dus heerlijk rustig.

    

 

    

 

    

 

    

 

    

 

    

 

    

 

    

 

    

 

Dag 4 t/m 6:RIGA
Vandaag naar Riga. De bustickets liggen al keurig klaar bij de receptie. Dus na het ontbijt gaan we met de taxi naar het busstation. Van hier vertrekken de internationale bussen naar alle windrichtingen, o.a. naar St. Petersburg in Rusland. Wij nemen de bus naar Riga. We doen er ongeveer 5 uur over. Ons hotel ligt ongeveer 20 minuten lopen van het centrum. Riga heeft een heel ander karakter dan Tallin; het is een stad met allure: veel grote, indrukwekkende gebouwen, veel (dure) auto's en de meest schitterende jugendstil-panden.

 

    

 

    

 

    

 

    

    

 

    

    

 

    

 

    

 

    

 

    

Dag 7 en 8
Vandaag gaat de reis, wederom met de bus, terug naar Tallin, waar we op het eind van de middag bij ons vertrouwde hotel aankomen. Het is goedkoper terug naar Tallin te reizen en daar het vliegtuig te nemen dan in Letland op het vliegtuig te stappen. De volgende dag gaan we vanaf de luchthaven van Tallin naar Schiphol.

Land van de tsaren

Home Reizen van Jan en Carla